Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Do It Your Self a.k.a D.I.Y.



Τα παραπάνω αρχικά μάλλον ξέρετε τι σημαίνουν…για όσους δεν γνωρίζουν, Do It Yourself. Εύλογα θα αναρωτηθείτε για ποιο λόγο να με απασχολεί κάτι τέτοιο. Για όσους δεν το έχετε πάρει χαμπάρι, πλέον το DIY έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας.
Από αυτοσχέδια comics και έπιπλα, μέχρι μουσική, όπου είναι και το πιο συνηθισμένο. Άρρηκτα συνδεδεμένο με την Punk, Indie, Electronic και φυσικά Hip-Hop μουσική. Ο λόγος που καταφεύγουν οι περισσότεροι εκεί, από τη μια αποτελεί την οικονομικότερη επιλογή, από την άλλη κρύβει μια μαγεία, σε συνδυασμό με μια αγνότητα και κάτι το ακατέργαστο…Pure!
Ακόμα και ‘μείς, το Up ‘n’ Loud Web Radio, είμαστε αποτέλεσμα του DIY movement, ένα κίνημα που στο εξωτερικό δεν αποτελεί απλή μόδα, αλλά πλέον τρόπο ζωής, ναι καλά διαβάσατε, μηδέν υπερβολή. Μια γρήγορη αναζήτηση στο Google θα σας εντυπωσιάσει.
Πολλά συγκροτήματα και solo artists επιλέγουν σήμερα να ηχογραφήσουν μόνοι τους, άλλοι πετυχημένα…και άλλοι, όχι τόσο. Για να φτιάξεις πλέον μουσική ή να εκπέμψεις προς όλον τον κόσμο (χωρίς υπερβολή) χρειάζεται απλά ένα μέτριο pc, ένα καλό software και ΟΡΕΞΗ!!! Ίσως το πιο σημαντικό είναι η όρεξη.
Μέσα απ’ αυτό το άρθρο μπορείτε να πιάσετε το νόημα γιατί υπάρχει ο Up ‘n’ Loud…Είναι ένα web radio που έχει κάνει λάθη, αλλά έχει μάθει απ’ αυτά. Για έναν χρόνο ακούγατε καλές μουσικές, αλλά και φάλτσες εκπομπές (ειδικά εγώ προσωπικά έχω κάνει αρκετά φάλτσα), κάναμε parties που κράτησαν μέχρι το πρωί, γι’ αυτό καμιά φορά ξεχνούσαμε να ανανεώσουμε τα προτεινόμενα τραγούδια της εβδομάδας… Όπως καταλαβαίνετε πληρούμε όλα τα κριτήρια του DIY και είμαστε πάρα πολύ περήφανοι γι’ αυτό! Καθαρή αγάπη για τη μουσική και το ραδιόφωνο, πιο πολλά τα έξοδα από τα κέρδη, αλλά και απόλυτη ελευθερία,raw style και θέλω να πιστεύω διαφορετικότητα. Φέτος γυρνάμε με καθυστέρηση, μεγάλη ίσως, αλλά πιστέψτε με άξιζε τον κόπο.
Είτε είστε μουσικοί, είτε απλά ακούτε μουσική ή είστε ορκισμένοι ακτιβιστές και αντικομφορμιστές (sic) αναζητείστε το DIY, είναι δίπλα σας, είναι καλύτερο και θα το γουστάρετε περισσότερο. Trust Me!

Δεν υπάρχουν σχόλια: