Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Why DubStep...???




Δεν ξέρω αν ισχύει όντως, ή είναι απλά η δική μου εντύπωση, αλλά νομίζω ότι διανύουμε την περίοδο της DubStep μουσικής. Τι εννοώ μ’ αυτό..?? Ότι παλιότερα ήταν η Rave και η Techno μουσική, μετέπειτα η Dance, η Drum ‘n’ Bass και πάει λέγοντας….
Για να καταλήξουμε στο σήμερα και τη DubStep, μια μουσική σκοτεινή, ρυθμική και άκρως εθιστική… Αρκετοί έχουν την εντύπωση ότι η DubStep είναι ένα καινούργιο ‘φρούτο’, η αλήθεια όμως είναι ότι είναι παρακλάδι της Electronica, όπως και τα προαναφερθέντα (Rave, Techno κλπ.). Ο ‘μύθος’ λέει ότι η DubStep ξεκίνησε από ‘κει, που για μένα, είναι η μουσική Μέκκα…τη Μ. Βρετανία, κάπου στα μέσα των Brit-Pop 90’s. Όταν οι περισσότεροι ασχολιόντουσαν με τους Blur και τους Oasis, κάποιοι περιθωριακοί και μάλλον σκοτεινοί τύποι (sic) δημιουργούσαν τα πρώτα DubStep Remixes…
Δεν θα σας εξιστορήσω την ιστορία της DubStep, όχι γιατί δεν είναι ενδιαφέρουσα και δεν τη ξέρω, κυρίως γιατί δεν είναι ο λόγος που ξεκίνησα αυτό το άρθρο (πολλές αρνήσεις σ’ αυτή την πρόταση).
Λοιπόν, ο λόγος που κάθομαι και γράφω αυτό το άρθρο είναι ότι θεωρώ τη DubStep τη δικιά μας σύγχρονη μουσική, τη μουσική ‘αμαρτία’, αν σας αρέσουν οι ποιητικές εκφράσεις, της γενιάς μας. Ξέρετε αυτών που έκαναν κάποιες καταλήψεις, μαζεύουν τίτλους σπουδών, προετοιμάζονται για τη μεγάλη απόδραση στο εξωτερικό…Στα μέσα των 90’s οι ανήσυχοι και παράξενοι νέοι (f@#k Mtv) άκουγαν ηλεκτρονική μουσική όταν ήθελαν να χορέψουν πίνοντας ναρκωτικά σε εξωτικά προάστια π.χ. των Αθηνών και όταν ήθελαν να αντιδράσουν άκουγαν τον κ. Αυτοκαταστροφικό #2, βλ. Kurt Cobain, ο οποίος έγινε και σύμβολο… (!). Μετά απ’ αυτή τη μακροσκελή παρέκβαση ας επιστρέψουμε στο θέμα μας, η DubStep είναι μια μουσική που τη τελευταία 2ετία ακούγεται πολύ, ειδικά στη Θεσσαλονίκη πληθαίνουν οι συναυλίες, τα μαγαζιά που φιλοξενούν DJs αυτού του είδους, οι ιντερνετικές εκπομπές κλπ. Για μένα είναι μια μουσική που σε ταξιδεύει, με υπέροχα remixes, δίνει τη δυνατότητα στους DJs για turntables, drumchines και αναβαθμίζει το ρόλο του PC, αλλά και των Pick-Ups παράλληλα. Ο κόσμος δείχνει να την έχει ανάγκη αυτή την αλλαγή, να ακούσει κάτι διαφορετικό, να αφεθεί στο ρυθμό του γεμάτου και δυνατού μπάσου…
Φέτος και ο Up ‘n’ Loud θα έχει συχνές αναφορές σ’ αυτή τη μουσική, μερικές προτάσεις για να ξεκινήσετε και εσείς είναι : Digital Mystikz, Joker, Moderat, JazzSteppa, Skream, Rusko (από εξωτερικό) και Fleck, Moriginal ChampSystem, DJ Booker (από Ελλάδα).
Αυτό ήταν το πρώτο άρθρο, φέτος κάθε βδομάδα θα βρίσκω κάτι να ξεψειρίζω μέσα από τη σελίδα του Up ‘n’ Loud. Stay Up, Stay Loud! Listen to great music.

Δεν υπάρχουν σχόλια: