Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Αυτοί Οι Mikro!!!



Την Παρασκευή που μας πέρασε οι Mikro μας είχαν προσκαλέσει όλους στο μεγάλο Party-Παρουσίαση των δύο νέων δίσκων τους, Upload και Download. Πολλοί θα αναρωτιέστε για ποιό λόγο επέλεξαν να κυκλοφορήσουν 2 CD’s, σε μια εποχή οπού παντού ακούμε για την κρίση της δισκογραφίας. Ο λόγος ,δια στόματος Nikonn, απλούστατος και απολύτως ορθός…το Download στοχεύει στο ελληνικό κοινό και το Upload στη διευρυμένη αγορά του εξωτερικού. Να θυμίσουμε ότι οι Mikro πριν από λίγο καιρό είχαν δώσει και μια εξαιρετικά επιτυχημένη συναυλία μαζί με τις Marseaux στο Scala του Λονδίνου.
Για να περάσουμε στην ουσία όμως, τους Mikro τους λατρεύω και θεωρώ ότι είναι από τα πιο σημαντικά συγκροτήματα στην Ελλάδα, όχι μόνο στον χώρο της ηλεκτρονικής σκηνής. Πλέον διανύουν την πιο ώριμη μουσική τους περίοδο και αυτό μας το αποδεικνύουν και το γιορτάζουν κυκλοφορόντας τους δύο νέους δίσκους τους. Στον Up ‘N’ Loud είχαμε τη τύχη και τη χαρά να παίζουμε νέα τραγούδια των Mikro από το καλοκαίρι, οπότε ήμασταν υποψιασμένοι τι θα μας περιμένει στο Block 33. Επίσης από το καλοκαίρι είχε ανοίξει η όρεξη μας μετά τη συναυλία τους στο Μύλο.
Το line-up του Up ‘N’ Loud παρόμοιο με την προηγούμενη εβδομάδα, Radio Lollypop, Indiepedance Day και το ½ των The Blondies (Lego)…φυσικά και ο υπογράφων (Radio Ga Ga). Αφού καταφέραμε να φύγουμε από το studio του σταθμού μας χωρίς πρώτα να το ανατινάξουμε, φτάσαμε στο Block ακριβώς όταν έβγαιναν οι Mikro. Αναμενόμενα, ο χώρος γεμάτος, πράγμα που σήμαινε ότι η συνταγή για ένα καλό gig υπήρχε….Good Band + Good Audience = Great Gig.
Με διάθεση στα ύψη αρχίσαμε να χορεύουμε στο ρυθμό των Mikro, εξάλλου δικό τους Party ήταν και ως καλοί Upnloudistas δεν είμαστε Party-Spoilers. Το set-list δομημένο εξαιρετικά, τα παλιά κομμάτια αποτελούσαν τους προπομπούς για τις νέες επιτυχίες. Ενδεικτικά ακούστηκαν η καλοκαιρινή μου μανία a.k.a. ‘The Sun In My Face’, το γεμάτο όρεξη για ζωή ‘Πόσο Ακόμα’ , το χορευτικό ‘People’, το εκπληκτικό ‘My Friends’ και άλλα διαμαντάκια όπως ‘War’ , ‘Robonation’, το γεμάτο οργή ‘Ήρθε Η Ώρα’ κ.α. Φυσικά δεν έλειψαν παλιότερες επιτυχίες όπως τα ‘Αυτή Η Πόλη’, ‘Mikro Tronik Plasma’ με το οποίο έκλεισαν και επειδή τα Party έχουν και εκπλήξεις, οι Mikro αποφάσισαν να παίξουν και κάποια τραγούδια όπως το ‘Περιστρεφόμενα Κεφάλια’, τα οποία σχεδόν ποτέ δεν παίζουν στις live εμφανίσεις τους.
Δυστυχώς δεν μπορώ να σας περιγράψω την εκπληκτική ατμόσφαιρα διότι ήταν από εκείνες τις καταστάσεις που πρέπει να είσαι εκεί για να τις καταλάβεις. Η διαπίστωση μου είναι η εξής, οι Mikro δεν μας αξίζουν ως ελληνικό κοινό, έτσι ελπίζω να έχει φτάσει η χρονική στιγμή να κερδίσουν το στοίχημα του εξωτερικού, ταπεινή μου άποψη έχουν το κατάλληλο υλικό για να διακριθούν παραπάνω.
Τέλος θέλω να δώσω τις ευχές και τα συγχαρητήρια μου σε δύο ομάδες δράσης της πόλης μας, Sfina και Kids In Action, οι οποίες την Παρασκευή είχαν στο διπλανό stage του Block 33, ένα πρωτότυπο και διαφορετικό γενέθλιο Party, έχουμε ανάγκη από τέτοιες δράσεις…

Δεν υπάρχουν σχόλια: